داغ ترین ها :
چرا تلویزیون کانال یابی نمی کند؟ آموزش کانال یابی و رفع مشکل 📺

چرا تلویزیون کانال یابی نمی کند؟ آموزش کانال یابی و رفع مشکل 📺

تلویزیون یک وسیله سرگرمی است که از طریق امواج رادیویی امکان دریافت تصویر و صدا را فراهم خواهد کرد و از این طریق دسترسی به شبکه‌های تلویزیونی را برای ما امکان‌پذیر خواهد کرد. این امواج از فرستنده‌هایی رادیویی ارسال شده و به کمک آنتن یا گیرنده‌های دیجیتال در تلوزیون دریافت خواهند شد. به همین دلیل است که برای دریافت و مشاهده کانال‌های تلویزیونی به آنتن‌های هوایی وابسته هستیم و بدون آن‌ها عملا تلویزیون کاربردی نخواهد داشت. در برخی از اوقات این فرایند ساده دچار اختلال شده و شما با صفحه‌ای خالی یا پیامی مبنی بر عدم دریافت سیگنال روبرو خواهید شد. در این لحظه سوال چرا تلویزیون کانال یابی نمی کند ذهن شما را درگیر خواهد کرد. این مشکل که می‌تواند تجربه‌ای کلافه کننده باشد به دلایل مختلفی ممکن است رخ بدهد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت:

1- مشکلات مربوط به آنتن

مشکلات مربوط به آنتن یکی از دلایل کانال یابی نکردن تلویزیون است

یکی از شایع‌ترین دلایلی که تلویزیون کانال یابی نمیشه به مشکلات آنتن مربوط است. از آنجایی که آنتن نقش گیرنده را دارد و دروازه ورود سیگنال به تلویزیون شما است، اختلال در عملکرد آن می‌تواند فرایند کانال یابی را به صورت کلی مختل کند. برای رفع این مشکل ابتدا بررسی کنید که آیا آنتن به درستی به تلویزیون یا گیرنده دیجیتال متصل شده است یا نه. در صورتی که کابل آنتن به درستی به ورودی ANT IN یا RF IN نباشد، امکان دریافت سینگال‌های باکیفیت وجود ندارد. مطمئن شوید که کابل به درستی متصل شده باشد و در جای خود محکم شده باشد.

اتصال صحیح آنتن به تلویزیون

از طرفی دیگر خرابی یا فرسودگی کابل آنتن مخصوصا کابل‌هایی که در فضای باز قرار دارند، دور از انتظار نیست. این مشکل می‌تواند کیفیت سیگنال را به شدت کاهش داده و باعث به وجود آمدن شرایطی شود که در آن تلویزیون کانال یابی نمیشه. برای حل این مشکل هم باید کابل را از نظر ظاهری بررسی کنید و هر گونه خمیدگی شدید، پارگی یا خوردگی در سوکت‌ها را برطرف کنید. اگر کابل به اندازه‌ای مشکل دارد که دیگر قابل استفاده نیست، می‌توانید از یک کابل جدید استفاده کنید.
استفاده از آنتن نامناسب هم مشکل دیگری است که در برخی از موارد می‌تواند دلیل کانال یابی نشدن تلویزیون ال جی یا هر برند دیگری باشد. آنتن‌های رومیزی بیشتر برای مناطقی که کیفیت سیگنال بالایی دارند به کار گرفته می‌شوند. به همین دلیل اگر در منطقه‌ای با پوشش ضعیف سیگنال زندگی می‌کنید و موانع بین شما و فرستنده زیاد است، بهتر است به جای آنتن رومیزی از آنتن هوایی استفاده کنید یا حداقل آنتن رومیزی را به جلوی پنجره انتقال دهید تا سیگنال بیشتری دریافت کنید.
جهت‌گیری نامناسب آنتن هوایی هم می‌تواند در دریافت سینگال و کانال یابی تلویزیون اختلال ایجاد کند. برای اینکه آنتن هوایی بهترین سیگنال را دریافت کند، باید آن را به سمت دکل فرستنده محلی تنظیم کنید. اگر جهت آنتن مانع از کانال یابی تلویزیون می‌شود باید نفری را به پشت بام بفرستید تا جهت آن را تغییر دهد؛ همچنین می‌توانید آنتن را هم راستا با آنتن همسایه‌ها تنظیم کنید.
خرابی خود آنتن هم می‌تواند باعث شود که تلویزیون xvision، سامسونگ، ال جی با هر برند دیگری نتواند امواج تلویزیونی را به خوبی دریافت کنید. در صورتی که همه موارد بالا را بررسی کرده‌اید و هنوز هم مشکل حل نشده است، شاید بهتر باشد که به خرید یک آنتن جدید فکر کنید.

2- تنظیم اشتباه منطقه یا کشور

برخی از تلویزیون‌های وارداتی ممکن است روی منطقه دیگری تنظیم شده باشند و امکان دریافت امواج تلویزیون‌های ایران را نداشته باشند. برای مثال قبل از شروع کانال یابی تلویزیون سامسونگ نیاز است که منطقه یا کشور را روی ایران تنظیم کنید. برای این کار هم می‌توانید از منوی تنظیمات عمومی یا کانال یابی منطقه یا کشور را تغییر دهید.

3- تنظیم ورودی اشتباه

تنظیم ورودی اشتباه یکی از دلایل کانال یابی نکردن تلویزیون

تلویزیون‌های مدرن دارای ورودی‌های مختلفی مانند Component، آنتن، HDMI و AV هستند که هر کدام از آن‌ها امکان اتصال دستگاه‌های مختلفی را فراهم خواهند کرد. در صورتی که ورودی تلویزیون شما روی گزینه‌ای غیر از آنتن تنظیم شده باشد، امکان کانال یابی و دریافت سیگنال را نخواهید داشت. البته بسیاری از تلویزیون‌های امروزی جز در حالتی که آنتن را انتخاب کرده باشید به شما اجازه شروع کانال یابی را نخواهند داد و با نشان دادن یک اخطار مانع این کار خواهند شد. با این وجود قبل از شروع کانال یابی به کمک دکمه Inout یا Source روی کنترل تلویزیون ورودی را آنتن تغییر دهید.

4- اختلالات نرم‌افزاری

برخلاف گوشی و کامپیوتر که به طور مداوم آپدیت‌های نرم‌افزاری جدید برای آن‌ها منتشر می‌شود، تلویزیون‌ها به ندرت به‌روزرسانی می‌شوند. از یک طرف عدم دریافت به‌روزرسانی‌های منظم به این معناست که اگر سیستم عامل قدیمی دستگاه شما دچار مشکلی باشد، رفع آن می‌تواند دشوار و زمان‌بر شود زیرا آپدیت‌های نرم‌افزاری برای آن به ندرت منتشر می‌شوند. برای اطمینان می‌توانید به بخش تنظیمات تلویزیون مراجعه کرده و ببینید که آیا آپدیتی برای تلویزیون شما منتشر شده است.
از طرف دیگر در مواردی که به‌روزرسانی برای تلویزیون شما عرضه می‌شود همیشه اوضاع به خوبی پیش نمی‌رود. گاهی اوقات این آپدیت‌ها به جای بهبود عملکرد، خودشان می‌توانند با اختلالاتی همراه باشند و منجر به بروز مشکلات جدیدی در سیستم عامل و عملکردهای مختلف تلویزیون از جمله کانال‌یابی شوند. این وضعیت می‌تواند برای کاربرانی که انتظار بهبود عملکرد دستگاه خود را دارند بسیار ناامید کننده باشد. در این حالت سعی کنید در مرحله اول یک بار تلویزیون خود را ریست کنید. برای این کار می‌توانید از بخش تنظیمات تلویزیون به دنبال گزینه‌ای مانند بازنشانی به تنظیمات کارخانه، Reset to Factory Defaults یا System Reset بگردید.
هشدار: با ریست کردن تلویزیون تمامی تنظیمات اعمال شده مانند تنظیمات تصویر، صدا و لیست کانال‌های ذخیره شده پاک خواهند شد.

5- تداخلات الکتریکی

تداخلات الکتریکی یکی از موانع کانال یابی تلویزیون

در محیط‌های پر از وسایل الکترونیکی امکان بروز تداخلات الکتریکی وجود دارد که می‌تواند یکی از عوامل پنهان در کانال یابی ناموفق تلویزیون‌ها باشد. بروز این مشکل به کیفیت برندها بستگی ندارد و حتی اگر از پرفروش ترین برند تلویزیون در ایران هم استفاده کنید،‌ باز هم امکان بروز آن وجود دارد. دستگاه‌هایی مانند تلفن‌های همراه، تلفن‌های بی‌سیم، مودم‌های وای فای و مایکروویو‌وها امواجی منتشر می‌کنند که احتمال تداخل آن‌ها با سیگنال‌های تلویزیونی وجود دارد. این تداخلات ممکن است به صورت نویز،‌ پرش تصویر و عدم یافتن کانال‌ها خود را نشان دهند. برای کاهش اثرات این امواج مزاحم توصیه می‌شود که منابع احتمالی تداخل را از تلویزیون دور نگه دارید.

6- مشکلات سخت‌افزاری

مشکلات سخت‌افزاری که مانع انجام فرایند کانال یابی شوند، بسیار کم هستند و احتمال بروز آن‌ها بسیار پایین است. با این وجود دور از انتظار نیستند. مشکلات مربوط به تیونر و برد اصلی مهم‌ترین مشکلات سخت‌افزاری هستند که ممکن است چنین اختلالی را ایجاد کنند. در این موارد عموما کاری از دست شما بر نمی‌آید و لازم است که از یک تعمیرکار ماهر بخواهید که تلویزیون شما را تعمیر کند.

7- مشکلات مربوط به گیرنده دیجیتال

مشکلات مربوط به گیرنده دیجیتال

بسیاری از تلویزیون‌های امروزی دارای گیرنده دیجیتال هستند که به کمک آن می‌توانند انواع کانال‌های دیجیتال را دریافت کنند؛ اما برخی از تلویزیون‌ها از چنین قابلیتی برخوردار نیستند و برخی از افراد ترجیح می‌دهند از گیرنده‌های دیجیتال مجزا یا اندروید باکس برای دریافت شبکه‌های تلویزیونی استفاده کنند. در این حالت باید آنتن را به گیرنده دیجیتال متصل کنید و ورودی دستگاه را روی گیرنده دیجیتال قرار داده سپس فرایند کانال یابی را از طریق آن انجام دهید نه از طریق خود تلویزیون. در این وضعیت مشکلات آنتن، اتصال آنتن به گیرنده و خرابی یا هنگ کردن گیرنده دیجیتال را هم باید به دلایلی که چرا تلویزیون کانال پیدا نمی کند اضافه کنیم.

چرا تلویزیون همه کانال ها را پیدا نمیکنه

در برخی از موارد ممکن است تلویزیون شما فرایند کانال یابی را به درستی طی کند؛ اما برخی از کانال‌ها را نشان نمی‌دهد و کانال‌هایی که وجود دارند عموما از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند. در واقع کانال‌ها به دو شیوه آنالوگ و دیجیتال ارائه می‌شوند که آنالوگ فرمت قدیمی‌تر و بی‌کیفیت‌تر شبکه‌ها است و شبکه‌های دیجیتال از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. اکثر تلویزیون‌ها امکان کانال یابی آنالوگ، دیجیتال و همزمان را دارند. در صورتی که تلویزیون از حالت آنالوگ برای کانال یابی استفاده می‌کند باید آن را تغییر داده و روی حالت DVB یا خودکار قرار دهید.

سخن پایانی

پیدا کردن دلیل این که چرا کانال های تلویزیون نمیاد کار سختی نیست؛ اما به صبر نیاز دارد و باید اتصالات و تنظیمات تلویزیون را به دقت مورد بررسی قرار دهید. در واقع برای طی کردن مراحل بالا بیشتر از همه چیز به صبر و حوصله در پیگیری راه‌حل‌های ارائه شده نیاز دارد. امیدواریم این راهنما توانسته باشد به شما در رفع مشکل تلویزیون کمک کند.

ads

در این مطلب به بررسی اقتصادی ترین گوشی سامسونگ در سال ۲۰۲۴ می پردازیم

نقد و بررسی گوشی گلکسی a16 سامسونگ

برای شما

نظرات

 

نظر بده

نام

اشتراک گذاری
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
https://www.technolife.com/blog/why-tv-cant-find-channels/
ads
ads