این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
در برخی از موارد با حالتی روبرو خواهیم شد که لپ تاپ روشن می شود ولی تصویر ندارد یا تصویر سیاه است که نشان میدهد بخشی از ساختارهای ارائه دهنده تصویر دچار اختلال شدهاند. این اتفاق میتواند به یک جنگ اعصاب تبدیل شده و تمرکز شما را به هم بزند، مخصوصا اگر شغلتان به گونهای باشد که مدام با لپ تاپ سروکار داشته باشید. همین موضوع باعث میشود که به دنبال راهکارهایی برای رفع مشکل تصویر نداشتن لپ تاپ بگردیم و برخی در اولین مرحله سراغ خرید لپ تاپ جدیدی میروند؛ اما همیشه نیاز به این کار نیست. با این مقدمه سراغ موضوع اصلی خواهیم رفت و سعی میکنیم علل احتمالی این مشکل ناخوشایند را به زبانی ساده برای شما شرح دهیم و در صورت امکان مجموعهای از راهحلهای کاربردی را ارائه دهیم تا بتوانید به سرعت مشکل را تشخیص داده و آن را برطرف کنید.
گاهی اوقات به حدی روی یک موضوع تمرکز میکنیم که ما را دچار اشتباه خواهد کرد و نمیتوانیم مشکل را حل کنیم. در مورد تصویر نداشتن لپ تاپ میتوان موضوعات مختلفی را بیان کرد؛ اما قبل از آن نیاز است که مطمئن شویم دستگاه روشن است و تصویر ندارد، چرا که اگر دستگاه خاموش باشد، داشتن یا نداشتن تصویر معنایی ندارد و مشکل از نداشتن تصویر به روشن نشدن لپ تاپ تغییر پیدا خواهد کرد. به همین دلیل نیاز است که با روشهای تشخیص این دو از هم آشنا باشید که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:
چراغ دکمهها: یکی از راههای ساده برای تشخیص روشن بودن لپ تاپ، توجه به چراغهای نشانگر آن است. دکمه پاور معمولا دارای یک نور پسزمینه است که هنگام روشن شدن دستگاه به طور واضح دیده میشود. علاوه بر آن میتوانید با فشردن دکمههای Num Lock یا Caps Lock و مشاهده روشن شدن چراغهای کوچک مربوط به آنها، از فعال بودن سیستم اطمینان حاصل کنید. در برخی مدلها که دارای کیبورد با نور پسزمینه هستند فشردن کلید مربوطه و بررسی روشن شدن نور کیبورد نیز میتواند نشانهای از روشن بودن دستگاه باشد. اگر هر کدام از این چراغها روشن شدند دستگاه شما روشن است و تصویر ندارد.
صدای بوت و فنهای دستگاه: هنگام روشن کردن لپ تاپ معمولا یک صدا شنیده میشود و پس از مدتی هم فنهای دستگاه فعالیت خود را شروع خواهند کرد. در صورتی که با راهاندازی دستگاه این صداها را نشنیدید مشکل شما روشن نشدن دستگاه است و بهتر است برای بررسیهای بیشتر مطلب چرا لپ تاپ روشن نمی شود را مطالعه کنید. در حالیکه اگر فن لپ تاپ روشن میشود ولی تصویر ندارد، مشکل از نحوه نمایش تصویر است.
اگر مطمئن هستید که لپ تاپ روشن است باید به دنبال دلیل تصویر نداشتن لپ تاپ باشید تا بتوانید آن را حل کنید. در ادامه به بررسی این دلایل خواهیم پرداخت و از دلایل ساده که به راحتی میتوانید آنها را رفع کنید شروع کرده و به سمت دلایل پیچیده که حل آنها به افراد ماهر نیاز دارد، حرکت خواهیم کرد:
شاید خندهدار به نظر برسد؛ اما گاهی اوقات دلیل اینکه لپ تاپ روشن میشود ولی تصویر ندارد بسیار سادهتر از چیزی است که به آن فکر میکنید. در این حالت روشنایی صفحه نمایش به صورت تصادفی یا توسط نرمافزاری تا حداقل حالت ممکن کاهش یافته است. این مشکل مخصوصا در فضاهایی که نور محیط زیاد است و نور صفحه نمایش کاهش پیدا کرده است، بیشتر دردسرساز میشود.
راهحل
برای رفع این مشکل کافی است که نور صفحه نمایش را افزایش دهید. این کار از طریق فشار دادن دکمه افزایش روشنایی قابل انجام است که معمولا با علامت خورشید در صفحه کلید دیده میشود. این کلید عموما روی کلید f2 یا f3 دیده میشود و در برخی از مدلها نیاز است که کلید Fn را همراه آن نگه دارید تا عملکرد صحیح داشته باشد.
گاهی اوقات بار الکتریکی اضافی یا مشکلهای فنی ناشناخته ممکن است عملکرد صفحه نمایش لپ تاپ را با مشکل روبرو کنند. این مشکلات نشانه خاصی ندارند و به راحتی قابل تشخیص نیستند؛ اما به راحتی قابل حل هستند.
راهحل
برای حل این مشکل میتوان از دو راه مختلف اقدام کرد. راه اول ریست کردن دستگاه است؛ اما از آنجایی که تصویر نداریم مجبور هستیم به جای ریستارت کردن لپ تاپ آن را خاموش و روشن کنیم. دکمه پاور را نگه دارید تا سیستم خاموش شود. سپس مجددا آن را فشار دهید تا سیستم روشن شود. در بسیاری از موارد تصویر ندادن لپ تاپ با همین کار ساده حل خواهد شد.
راه دوم ریست سختافزاری دستگاه است که برای انجام آن باید لپ تاپ را خاموش کرده و آداپتور برق را جدا کنید. سپس در صورتی که باتری قابل جدا شدن است، آن را جدا کنید. در این مرحله باید دکمه پاور را به مدت 15 الی 30 ثانیه نگه دارید. سپس مجددا باتری را جا زده و آداپتور را متصل کرده و دستگاه را روشن کنید. در برخی از موارد این روش جواب خواهد داد و تصویر لپ تاپ شما بر میگردد.
گاهی اوقات نصب یک نرمافزار جدید یا بهروزرسانی ناقص درایور کارت گرافیک و سیسم عامل میتواند چنین مشکلی را به وجود بیاورد. به همین دلیل اگر به تازگی یکی از کارهای بالا را انجام دادهاید قبل از اینکه بخواهید سایر عوامل را بررسی کنید باید احتمال اختلال نرمافزاری را بررسی کنید.
راهحل
در این وضعیت باید سعی کنید که حالت امن یا Safe Mode ویندوز را فعال کنید. برای این کار کافی است سیستم را خاموش کرده و سپس روشن کنید. در زمان روشن شدن سیستم دکمه f8 یا ctrl+f8 را چندین بار فشار دهید تا وارد یک صفحه آبی شوید که در آن حالتهای مختلف دستگاه نشان داده میشود. سپس Safe Mode را انتخاب کنید. در این حالت میتوانید درایور گرافیک را حذف کرده یا به نسخه قبلی بازگردانید.
علاوه بر آن نیاز است که نرمافزارهای تازه و آپدیتهای جدید سیستم عامل را هم حذف کنید تا احتمال حل مشکل بالاتر برود.
مشکل در بایوس اختلالی است که احتمال بروز آن برای اکثر برندها و مدلهای لپ تاپ وجود دارد و فرقی نمیکند لپ تاپ لنوو داشته باشید یا از محصولات اچ پی، مایکروسافت، دل یا هر برند دیگری استفاده کنید. آپدیت نادرست، ویروسها و نوسانات برق شایعترین دلایل بروز اختلال در بایوس هستند که میتوانند مانع از نمایش تصویر در نمایشگر شوند.
راهحل
سیستم را خاموش کرده و مجددا آن را روشن کنید و بلافاصله کلید ورود به تنظیمات بایوس را به طور مکرر فشار دهید. این کلید در لپ تاپهای مختلف با هم فرق دارد و عموما یکی از کلیدهای f2، f11، f12 ، Delete یا esc است. پس از وارد شدن به تنظیمات بایوس باید دنبال گزینهای مانند Reset to Default یا Load Defaults بگردید و آن را انتخاب کنید. سپس تنظمات را ذخیره کرده و از بایوس خارج شوید.
اگر لپ تاپ روشن میشود ولی صفحه سیاه است و نتوانستهاید مشکل را حل کنید، یک مظنون دیگر هم وجود دارد که کمتر کسی فکرش را میکند بتواند چنین اختلالی ایجاد کند و این مظنون چیزی نیست جز رم دستگاه. در صورتی که رم به درستی در اسلات خود قرار نگیرد یا دچار مشکل شده باشد، مانع از نمایش تصویر خواهد شد.
راهحل
برای این کار توصیه میکنیم به افراد ماهر و تعمیرکاران مجاز مراجعه کنید تا گارانتی دستگاه شما باطل نشود؛ اما اگر تصمیم دارید که خودتان این کار را انجام دهید کافی است که لپ تاپ را خاموش کرده و از برق جدا کنید. سپس قاب پشتی دستگاه را باز کنید تا به ماژولهای رم دسترسی پیدا کنید. گیرههای دو طرف رم را باز کرده و آن را با احتیاط از اسلات خارج کنید. سپس بخش اتصالات آن که به رنگ طلایی است را با یک پاککن نرم تمیز کنید و سپس با احتیاط در اسلات رم جا بزنید تا صدای کلیک مانندی بدهند و گیرهها بسته شوند. اگر دو ماژول رم دارید میتوانید لپتاپ را با یکی آنها راهاندازی کنید تا ببینید مشکل رفع میشود یا خیر. تغییر ماژول یا اسلات میتواند به حل مشکل تصویر نداشتن لپ تاپ کمک کند.
یکی دیگر از مهمترین دلایل تصویر ندادن لپ تاپ به مشکلات سختافزاری مرتبط است. برای نمونه خرابی بخشهای مربوط پردازش یا ارسال تصویر در مادربرد میتواند چنین مشکلی را به دنبال داشته باشد. خرابی کارت گرافیک هم میتواند چنین اختلالی را ایجاد کرده و حالتی را به وجود بیاورد که لپ تاپ روشن میشود؛ اما تصویری را نشان نمیدهد. مشکل در کابل اتصال صفحه نمایش به مادربرد و همچنین خرابی خود صفحه نمایش هم حالات دیگری هستند که ممکن است مانع از نمایش تصویر در نمایشگر شوند.
راهحل
مشکلات سختافرازی شایع هستند و احتمال بروز آنها بسیار بالا است؛ اما حل کردن آنها ساده نیست و به دانش فنی و مهارت در تعمیرات نیاز دارد. به همین دلیل توصیه میکنیم اگر خودتان در این زمینه تخصص ندارید، کار را به یک تعمیرکار ماهر بسپارید. چرا که ممکن است خسارتهای بیشتری به بار بیاید و هزینه گزافی روی دست شما بگذارد. از طرفی دیگر اگر لپ تاپ خود را به تازگی خریدهاید برای تعمیر باید به نمایندگیهای مجاز مراجعه کنید، در غیر این صورت گارانتی دستگاه شما باطل خواهد شد.
روبرو شدن با لپ تاپی که روشن میشود ولی تصویر ندارد بدون شک با استرس و اضطراب همراه است و دلایل آن میتواند بسیار متنوع باشد. با این وجود خاموش بودن صفحه نمایش همیشه به معنای وجود مشکل اساسی نیست و در برخی از موارد به راحتی میتوانید آن را رفع کنید. در این نوشته سعی کردیم محتملترین روشهای رفع مشکل را با شما در میان بگذاریم و خوشحال میشویم اگر شما هم تجربه خودتان را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
در این مطلب به بررسی اقتصادی ترین گوشی سامسونگ در سال ۲۰۲۴ می پردازیم