داغ ترین ها :
گلس پرایوسی چیست؟ انتخاب کنیم یا نه؟

گلس پرایوسی چیست؟ انتخاب کنیم یا نه؟

گاهی اوقات پیش می‌آید که در یک مکان عمومی مانند تاکسی یا اتوبوس در حال چک کردن گوشی و شبکه‌های اجتماعی هستیم؛ اما سرک کشیدن دیگران باعث می‌شود احساس راحتی نداشته باشیم. این مشکل نه تنها آزار دهنده است، بلکه می‌تواند حریم خصوصی شما را تهدید کرده و امکان سوءاستفاده را برای دیگران فراهم کند. این موضوع زمانی آزار دهنده‌تر خواهد شد که در حال مرور اطلاعات شخصی یا مکالمات خصوصی خود باشید. برای رفع این مشکل بسیاری از شرکت‌ها اقدام به تولید گلس پرایوسی کرده‌اند که با محدود کردن زاویه دید به حفظ حریم خصوصی شما در فضاهای عمومی کمک خواهد کرد. در این نوشته تکنولایف به جزئیات گلس پرایوسی و مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت.

گلس پرایوسی چیست و چگونه عمل می‌کند؟

کارکرد گلس پرایوسی

گلس پرایوسی نوع خاصی از محافظ صفحه است که محتویات صفحه نمایش گوشی شما را از دید اطرافیان مخفی خواهد کرد. در واقع گلس پرایوسی نه تنها از نمایشگر گوشی در برابر خراش و ترک محافظت خواهد کرد، بلکه زاویه دید گوشی را محدود می‌کند. به کمک این محافظ صفحه شما می‌توانید محتوای صفحه را به طور واضح مشاهد کنید؛ اما اگر کسی از طرفین به گوشی شما نگاه کند با صفحه تاریک یا سیاه روبرو خواهد شد.
برای درک بهتر این موضوع کافی است به نحوه کار گلس پرایوسی نگاهی بیندازیم. در حالت عادی هنگام نمایش دادن یک تصویر در گوشی نور از صفحه نمایش موبایل شما به تمامی جهات ساطع خواهد شد و باعث می‌شود که محتوای آن برای بقیه هم قابل نمایش باشد. در حالیکه گلس‌های پرایوسی از فناوری micro-louver استفاده می‌کنند که یک لایه نازک پلاریزه کردن نور است. Louver مجموعه‌ای از تیغه‌های افقی است که می‌توان آن‌ها را برای کنترل میزان و جهت نور خروجی تنظیم کرد و micro-louver نسخه‌ای بسیار نازک و ریز از این تیغه‌ها است که درون صفحه نمایش قرار داده می‌شود. وقتی محافظ پرایوسی را روی گوشی خود نصب می‌کنید تیغه‌های micro-louverبا پیکسل‌های نمایشگر هم راستا شده و به نور صفحه گوشی اجازه می‌دهند که به صورت مستقیم خارج شود و مانع از خروج نورها با زاویه مایل خواهند شد. در این حالت وقتی به صورت مستقیم به گوشی خود نگاه می‌کنید تصویر را واضح و شفاف خواهید دید؛ اما اگر فردی از کنار مثلا با زاویه 30 یا 45 درجه به صفحه نمایش نگاه کند به دلیل وجود لایه‌های micro-louver تصویر را سیاه خواهد دید. این عملکرد بسیار شبیه عینک‌های پلاریزه است که فقط به نورهای مستقیم اجازه رسیدن به چشم را خواهند داد و نورهای مایل را فیلتر خواهند کرد. استفاده از لایه‌های مخصوص پلاریزاسیون موضوع باعث می‌شود که قیمت گلس پرایوسی نسبت به محصولات عادی کمی بالاتر باشد.

انواع گلس پرایوسی

جدا از جنس گلس که می‌تواند از مواد مختلفی مانند شیشه حرارت دیده یا TPU تشکیل شده باشد، گلس‌های پرایوسی در مدل‌های زیر تولید و عرضه می‌شوند:

1- گلس پرایوسی دوطرفه

گل پرایوسی دو طرفی رایج‌ترین نوع است که دید را از دو طرف چپ و راست محدود می‌کند و مانع از دید زدن افراد در طرفین شما خواهند شد. در نظر داشته باشید که اگر کسی از بالا یا پایین به صفحه نمایش گوشی شما نگاه کند، کماکان می‌تواند محتواها را ببیند. برای نمونه هنگامی که در صندلی عقب تاکسی نشسته‌اید، دیگران نمی‌توانند به محتوای گوشی شما سرک بکشند.

2- گلس پرایوسی چهار طرفه

کارکرد گلس پرایوسی چهار طرفه پیشرفته‌تر بوده و دید را از هر چهار جهت یعنی بالا، پایین، چپ و راست مسدود خواهند کرد و امنیت بیشتری به همراه خواهند داشت. اگر بیشتر از مترو یا اتوبوس برای جابجایی استفاده می‌کنید و به حفظ حریم شخصی خود اهمیت می‌دهید به احتمال زیاد گل پرایوسی چهار طرفه برای شما گزینه مناسب‌تری خواهد بود.

مزایای گلس پرایوسی

مزایای گلس پرایوسی

گلس پرایوسی تمامی امکانات گلس‌های عادی برای محافظت فیزیکی از صفحه نمایش شامل جلوگیری از خراشیدگی، ترک خوردن و شکسته شدن LCD در برابر ضربات را برای گوشی شما فراهم خواهد کرد. علاوه بر آن انتظار داریم که در زمینه‌های زیر هم عملکرد مناسبی از خود نشان دهد:

1- حفظ حریم خصوصی

مهم‌ترین تفاوت گلس پرایوسی و گلس عادی در نحوه محافظت از داده‌های شما خلاصه خواهد شد. گلس پرایوسی با محدود کردن زاویه دید صفحه نمایش به حفظ حریم خصوصی شما در مکان‌های عمومی و شلوغ مانند مترو،‌ اتوبوس و کافه‌ها کمک خواهد کرد. به کمک این محصولات دیگر لازم نیست که نگران دیده شدن پیام‌ها، ایمیل‌ها و اطلاعات شخصی خود توسط افراد کناری باشد. این مزیت به ویژه برای حفاظت از اطلاعات حساس کاری و مالی و جلوگیری از دزدیده شدن اطلاعات ارزشمند ماند رمزهای عبور در برابر افراد سودجو اهمیت دارد.

2- کاهش انعکاس نور

برخی از گلس‌های پرایوسی دارای پوشش مات یا ضد انعکاس نور هستند که به کاهش بازتاب نور محیطی کمک کرده و کمتر چشم را خسته خواهند کرد. این قابلیت مخصوصا در محیط‌های پرنور کمک کننده است و می‌تواند در بلندمدت به سلامت چشم‌های شما کمک کند.

معایب گلس پرایوسی

استفاده از گلس پرایوسی در مقابل گلس معمولی علاوه بر مزیت‌های بالا ممکن است با معایبی هم همراه باشد که در ادامه آن‌ها را به اختصار مرور خواهیم کرد:

1- کاهش روشنایی صفحه نمایش

لایه پلاریزه کننده نور می‌تواند میزان روشنایی صفحه نمایش را کاهش دهد. البته در محصولات باکیفیت این کاهش روشنایی به حدی نیست که اذیت کننده باشد و با کمی افزایش نور صفحه نمایش، جبران خواهد شد. از طرفی دیگر این گلس‌ها ممکن است باعث تیره‌تر شدن یا دانه دانه شدن تصویر شوند که معمولا جزئی است و جز برای افراد حساس قابل تشخیص نخواهد بود.

2- محدود شدن زاویه دید کاربر

هدف گلس پرایوسی محدود کردن دید افراد کناری است؛ اما ممکن است دید خود فرد را هم کمی محدود کند، مخصوصا زمانی که نصب آن به درستی انجام نشده باشد. از طرفی دیگر محدود شدن دید کناری باعث می‌شود زمانی که گوشی روی میز قرار دارد نتوانید از آن استفاده کنید و برای داشتن دید صحیح مجبور شوید خودتان را خم کنید یا گوشی را در دست بگیرید. فرض کنید برای هر بار نگاه کردن به ساعت گوشی مجبور شوید که آن را بردارید و مقابل صورت خود بگیرید یا خود را کاملا خم کنید تا صفحه نمایش را ببینید. این کار می‌تواند تمرکز شما را بر هم زده و کارایی نهایی شما را کاهش دهد.

3- اختلال در اشتراک گذاری اطلاعات

اگر اهل تماشا کردن فیلم و سریال با گوشی باشید یا مدیر شبکه‌های اجتماعی باشید به احتمال زیاد از گلس پرایوسی فراری هستید. چرا که در این حالت‌ها نیاز است که دو یا چند نفر به صورت همزمان به گوشی نگاه کنند و از آنجایی که صفحه نمایش از طرفین قابل مشاهده نیست، مشاهده محتوای گوشی برای چند نفر سخت خواهد بود. در چنین وضعیتی بهتر است گلس آیفون یا گوشی اندرویدی خود را از میان محصولات عادی انتخاب کنید.

گلس پرایوسی برای چه دستگاه‌هایی قابل استفاده است؟

گلس پرایوسی برای چه دستگاه‌هایی قابل استفاده است؟

وقتی صحبت از گلس پرایوسی به میان می‌آید اکثر افراد به گوشی‌ فکر می‌کنند. چرا که اولا گلس بیشترین کاربرد را برای گوشی‌های هوشمند دارد و ثانیا گوشی یک محصول قابل حمل است که همه جا با ما است و حفظ حریم خصوصی آن از اهمیت بیشتری برخوردار است، در حالیکه دستگاه‌های دیگر مانند لپ تاپ یا تبلت را کمتر با خودمان حمل می‌کنیم. با این وجود گلس پرایوسی برای انواع صفحه نمایش‌ها از گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها گرفته تا لپ تاپ‌ها و مانیتورها در دسترس است و می‌توانید از آن‌ها برای حفظه حریم شخصی خود استفاده کنید. برای نمونه گلس پرایوسی مانیتور در گیم‌نت‌ها می‌تواند بسیار کاربردی باشد و در بازی‌های استراتژیک مانع از لو رفتن موقعیت و استراتژی شما شده و امکان تقلب را از بین خواهد برد که در نهایت رقابت عادلانه را امکان‌پذیر می‌کند. به همین دلیل علاوه بر لوازم جانبی گوشی در لوازم جانبی انواع صفحه نمایش می‌توان به خرید گلس پرایوسی فکر کرد.

تاثیر گلس پرایوسی بر اثر انگشت گوشی‌های موبایل

در گوشی‌هایی که سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر قرار گرفته است، ضخامت و نوع مواد گلس می‌تواند عملکرد صحیح این سنسور را مختل کند. برخی از گلس‌ها ممکن است باعث کاهش دقت یا سرعت تشخیص اثر انگشت شوند و در موارد نادری حتی ممکن است آن را به کلی از کار بیندازند. این مشکل مختص گلس‌های پرایوسی نیست و در هر گلسی احتمال بروز آن وجود دارد و یک مشکل عمومی محسوب می‌شود. البته بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده گوشی تلاش کرده‌اند که با افزایش دقت سنسور اثر انگشت این مشکل را تا حد زیادی حل کنند. شرکت‌های تولیدکننده گلس هم با نازک کردن لایه گلس در محل اثر انگشت تلاش کرده‌اند راه‌حلی برای این مشکل ارائه دهند. با این حال توصیه می‌شود پس از نصب گلس مجددا اثر انگشت خود را در گوشی تعریف کنید تا بتوانید بهترین عملکرد سنسور اثر انگشت را دریافت کنید.

تاثیر گلس پرایوسی روی باتری گوشی

تاثیر گلس پرایوسی روی باتری گوشی

گلس پرایوسی در برخی از موارد باعث کاهش روشنایی صفحه نمایش خواهد شد که اکثر افراد برای جبران این مشکل نور صفحه نمایش خود را افزایش خواهند داد و افزایش نور صفحه نمایش به معنای افزایش مصرف باتری خواهد بود. این فرایند باعث می‌شود که تعداد دفعات شارژ گوشی در روز افزایش پیدا کند و به مرور زمان سلامت باتری شما را کاهش خواهد داد. البته میزان آسیب جزئی است و در بسیاری از موارد قابل چشم پوشی است. از طرفی دیگر از استفاده از گلس‌های مرغوب شما را از شر چنین مشکلاتی نجات خواهد داد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم همواره دنبال بهترین گلس های بازار باشید و از خرید محصولات ارزان به بهانه هزینه کمتر خودداری کنید.

چه کسانی لازم است گلس پرایوسی بخرند؟

چه کسانی لازم است گلس پرایوسی بخرند؟

همه افرادی که در موقعیت‌هایی قرار می‌گیرند که احتمال دیده شدن صفحه نمایش گوشی آن‌ها توسط افراد ناآشنا وجود دارد و این موضوع برای آن‌ها اهمیت دارد، لازم است که خرید گلس پرایوسی را در اولویت خود قرار دهند. این موضوع برای مسافران و افراد استفاده کننده از مترو یا اتوبوس، کارمندان، دانشجویان و افراد علاقمند به کار در کافه‌ها، کتابخوانه‌ها یا فضاهای آموزشی باز، افرادی مانند وکلا، کارکنان دولتی و نظامی، پزشکان، حسابداران و روزنامه‌نگاران که ممکن است با اطلاعات محرمانه روی گوشی خود سروکار داشته باشند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

چه کسانی لازم نیست گلس پرایوسی بخرند؟

چه کسانی لازم نیست گلس پرایوسی بخرند؟

گلس پرایوسی به طور کلی برای کسانی که بیشتر از گوشی خود در محیط‌های خصوصی مانند خانه یا محل کار استفاده می‌کنند و اطلاعات حساسی روی گوشی خود ندارند، ضروری نیست؛ همچنین افرادی که مجبور هستند صفحه نمایش گوشی خود را به طور مکرر به همکاران یا دوستان خود نشان دهند، بهتر است از گلس‌های معمولی استفاده کننند.

سخن پایانی

گلس پرایوسی یک راه‌حل موثر برای حفظ حریم شخصی شما از دید افراد سودجو در محیط‌های عمومی است و مانع از سرک کشیدن دیگران در گوشی شما خواهد شد. با این وجود بالاتر بودن قیمت آن باعث می‌شود که برخی از کاربران در خرید آن تردید کنند. مخصوصا افرادی که داشتن دید به صفحه نمایش از زاویه‌های مختلف برای آن‌ها نه تنها مشکل محسوب نمی‌شود، بلکه یک مزیتی است که کار آن‌ها را ساده‌تر خواهد کرد. در نهایت انتخاب با شما است، آیا گلس پرایوسی می‌تواند برایتان مفید باشد یا بیشتر باعث دردسر خواهد شد؟

ads

در این مطلب به بررسی اقتصادی ترین گوشی سامسونگ در سال ۲۰۲۴ می پردازیم

نقد و بررسی گوشی گلکسی a16 سامسونگ

برای شما

نظرات

 

نظر بده

نام

اشتراک گذاری
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
https://www.technolife.com/blog/what-is-privacy-screen-protector/
ads
ads