داغ ترین ها :
بررسی گوشی پوکو C75؛ خوش قیافه و خوش قیمت

بررسی گوشی پوکو C75؛ خوش قیافه و خوش قیمت

در بررسی گوشی پوکو C75 به طور کامل راجع به بخش‌های مختلف گوشی یعنی طراحی، صفحه نمایش، سخت افزار و تراشه، رابط کاربری و نرم افزاری، دوربین اصلی و سلفی و باتری و نگهداری شارژ پرداخته‌ایم تا شما بتوانید با آگاهی کامل و دانش کافی برای خرید poco c75 اقدام کنید. پس تا پایان این بررسی با من در تکنولایف همراه باشید.

پوکو C75

خرید پوکو C75

امتیاز

6
دوربین :
طراحی :
صفحه نمایش :
باتری :
اسپیکر :
کیفیت ساخت :
رابط کاربری :
عملکرد :

نقاط قوت

  • طراحی خوب به نسبت قیمت
  • صفحه نمایش بزرگ با نرخ نوسازی 120 هرتز
  • شارژدهی خوب باتری
  • نرم افزار جدید و دریافت آپدیت دو ساله

نقاط ضعف

  • عدم بهبود سخت افزاری نسبت به نسل قبل

در بازار ایران بیشتر افراد در صورتی به سراغ خرید گوشی پوکو می‌روند که محصولی بالارده و قاتل پرچمدار بخواهند ولی در واقع این سازنده گوشی‌های اقتصادی خوبی نیز برای خرید دارد و پوکو C75 یکی از همین موارد است. در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی گوشی پوکو C75 بپردازیم و نقاط ضعف و قوت آن را بیان کنیم تا بهتر بتوانید در مورد خرید آن تصمیم بگیرید.

طراحی و کیفیت ساخت

طراحی بررسی poco c75

پوکو نسبت به نسل قبلی طراحی این گوشی را تغییر داده و امسال شاهد چیدمان دوربین‌ها در یک قاب دایره‌ای هستیم، در صورتی که این چیدمان در نسل قبلی به صورت زیر هم بود. این گوشی در سه رنگ مشکی، سبز و طلایی در دسترس قرار دارد که در تمامی نسخه‌ها بخش بالایی و پایینی به دو صورت مات و براق هستند و همچنین رنگ سبز و طلایی میزبان پترن‌هایی جالب به روی قاب پشتی است که طبق سلیقه شما می‌تواند جذاب یا غیر جذاب باشد.

فریم دوربین این گوشی مقداری بیرون زدگی دارد که حقیقتا دلیل آن را درک نمی‌کنم؛ چرا که نه سایز سنسور به قدری بزرگ است که باعث چنین اتفاقی شود و نه ضخامت ۸٫۲ میلی‌متری گوشی به قدری کوچک است که نتواند این سنسور را در خود جای دهد. در هر صورت این نکته وجود دارد و باعث می‌شود تا گوشی به صورت کامل به روی سطوح صاف قرار نگیرد.

در بخش ارگونومی از نقد و بررسی شیائومی پوکو POCO C75 باید اشاره کنم که با گوشی خوش دستی مواجه نیستیم و وزن ۲۰۴ گرمی و ضخامت ۸٫۲ میلی‌متری در کنار ابعاد بزرگ گوشی قرار می‌گیرد تا کنترل این محصول اقتصادی را کمی دشوار کند، به‌خصوص که اگر دست‌های بزرگی هم نداشته باشید. البته که بسیاری از گوشی‌های حال حاضر دنیا کم و بیش با چالش ارگونومی دست و پنجه نرم می‌کنند و این داستان دیگر خیلی نقطه ضعف به حساب نمی‌آید.

بررسی طراحی گوشی poco c75 شیائومی

سازنده چینی برای این گوشی طراحی کاملا تخت را انتخاب کرده و قاب پشتی و فریم کناری از همین الگو طبعیت می‌کنند. به روی فریم سمت راست گوشی C75 دکمه‌های ولوم و پاور و به روی فریم سمت چپ درگاه سیم کارت و کارت حافظه جانبی دیده می‌شود. بخش بالایی نیز میزبان جک ۳٫۵ میلی‌متری صدا است و در پایین درگاه Type-C، میکروفون و اسپیکر به چشم می‌آید.

قبل از به پایان بردن بخش طراحی باید به قسمت روبرویی این محصول اقتصادی نیز اشاره کنم، جایی که نمایشگری بزرگ با حاشیه‌های معقول خودنمایی می‌کنند. دوربین سلفی در بالای نمایشگر درون یک ناچ قطره‌ای قرار گرفته و در پایین حاشیه‌های نسبتا زیادی را شاهد هستیم، هرچند که این اتفاق با توجه به بازه قیمتی معقول به نظر می‌رسد و خیلی عجیب نیست.

در کل طراحی این گوشی و کیفیت ساخت آن را به نسبت اقتصادی بودن مناسب ارزیابی می‌کنم و خیلی نمی‌توان ایراد خاصی را به آن وارد کرد.

صفحه نمایش

قسمت مهمی از بررسی تخصصی گوشی پوکو C75 به صفحه نمایش اختصاص پیدا می‌کند؛ زیرا در بین گوشی‌های اقتصادی معمولا شاهد پنل عالی نیستیم و مهم است که محصول بتوانید در حد مناسبی عمل کند. برای C75 نمایشگری ۶٫۸۸ اینچی از نوع IPS LCD با رزولوشن HD+ در نظر گرفته شده و خوشبختانه از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی نیز پشتیبانی می‌کند.

به نسبت نسل قبلی یعنی پوکو C65 اندازه صفحه نمایش مقداری افزایش داشته و همچنین نرخ نوسازی از ۹۰ به ۱۲۰ هرتز رسیده است تا تجربه بسیار جذابی را به روی گوشی اقتصادی خود داشته باشید. به شخصه ترجیح میدادم پوکو رزولوشن را از HD به FHD ترجیح می‌داد ولی این اتفاق رخ نداده و چینی‌ها بزرگ‌تر شدن پنل و نرخ نوسازی را در اولویت کار قرار داده‌اند.

کیفیت نمایشگر طبق چیزی که احتمالا انتظار دارید عالی نیست ولی قابل قبول است و به‌خصوص نرخ نوسازی بالای آن به هنگام اسکرول کردن حس بسیار خوبی را به شما انتقال می‌دهد. دقت رنگ پنل مناسب است و طبق ادعای پوکو روشنایی آن نیز در حالت حداکثری می‌تواند تا ۶۰۰ نیت افزایش پیدا کند.

پنل پوکو C75 کیفیت مناسب و عملکرد خوبی دارد ولی اگر در خرید گوشی اولویت شما نمایشگر است شاید بهتر باشد نگاهی به گوشی مثل گلکسی A05s داشته باشید، کهکشانی جذابی که دارای صفحه نمایشی FHD است و قطعا از نظر کیفیت می‌تواند بهتر از این مدل عمل کند.

اسپیکر

مانند گوشی‌های سامسونگ و گوشی شیائومی هم‌قیمت این محصول نیز تنها از اسپیکر تکی در لبه پایینی استفاده می‌کند و خبری از اسپیکر دوم و تولید صدای استریو نیست. از نظر بلندی و کیفیت صدا نیز عملکرد کاملا معمولی است و نباید انتظار خیلی بالایی از پوکو C75 داشته باشید.

نرم افزار و رابط کاربری

بررسی گوشی Poco C75 شیائومی ما را به بخش نرم افزار می‌رساند، قسمتی که این مدل اقتصادی همراه با HyperOS بر پایه اندروید ۱۴ روانه بازار شده و از این نظر وضعیت خوب و جدیدی دارد. این گوشی قرار است تا ۲ سال آپدیت نرم افزاری و تا ۴ سال آپدیت امنیتی دریافت کند و این یعنی شما به روی این محصول اندروید ۱۶ را نیز تجربه خواهید کرد.

اگر قبل‌تر با رابط کاربری HyperOS کار کرده باشید که به خوبی با آن آشنایی دارید ولی اگر آن را نمی‌شناسید باید بگویم که شیائومی پس از آزمون خطاهای مختلف در آخر تصمیم گرفت که رابط کاربری خود را با تغییرات بنیادین راهی بازار کند و به همین جهت نام گذاری MIUI به HyperOS تغییر کرد.
این رابط کاربری عملکردی بهینه‌تر دارد و به شکل درست‌تری از منابع سخت افزار استفاده می‌کند تا هم مصرف باتری کمتر شود و هم سرعت و عملکرد بهتر شود. هایپر او اس دارای قابلیت‌های شخصی سازی بسیار زیادی است و در دل آن تعداد بالایی از امکانات را یافت خواهید کرد و از این نظر شاید جزو برترین‌های موجود در بازار باشد.

عملکرد سخت افزاری

پوکو C65 دارای تراشه ۱۲ نانومتری مدیاتک هلیو G85 بود و حالا در نسل جدید شاهد تراشه با لیتوگرافی یکسان به نام مدیاتک هلیو G81 اولترا هستیم. توان پردازشی و گرافیکی این دو مدل تقریبا برابر است و می‌توان گفت که پوکو C75 به نسبت قبل بهبود خاصی نداشته و همان عملکرد را ارائه می‌کند.

توان سخت افزار برای انجام کارهای ساده و روزمره مناسب به نظر می‌رسد و بعید است که با مشکل خاصی مواجه شوید ولی باید بدانید که این محصول برای بازی کردن مناسب نیست و نمی‌توان عناوین جدید را با گرافیک و فریم ریت رضایت بخشی اجرا کند. البته انتظار اجرای بازی از یک گوشی اقتصادی نیز منطقی نیست و چنین محصولی برای بازی کردن تولید نمی‌شود.

گوشی جدید پوکو در دو نسخه ۱۲۸ گیگابایت با رم ۶ و ۲۵۶ گیگابایت با رم ۸ در دسترس قرار دارد و همچنین شما می‌توانید در صورت نیاز حافظه آن را از طریق SD Card افزایش دهید. در آخر به عنوان جمع بندی بخش سخت افزار بررسی پوکو C75 باید بگویم که شاید ترجیح می‌دادم که سخت افزار بهتری را شاهد باشیم و وضعیت نسبت به نسل قبلی بهتر شود ولی به نسبت رقبا می‌توان وضعیت را مناسب و رضایت بخش ارزیابی کرد.

باتری

باتری گوشی پوکو c75

در دل این گوشی پوکو یک باتری ۵۱۶۰ میلی آمپر ساعتی دیده می‌شود. با توجه به رزولوشن صفحه نمایش و ظرفیت بالای باتری می‌توان پیش بینی کرد که این محصول قرار است شارژدهی طولانی داشته باشد و در عمل نیز این اتفاق رخ می‌دهد و شما به خوبی می‌توانید ۱ الی ۱٫۵ روز به روی این گوشی حساب باز کنید تا شما را همراهی کند.

پوکو C75 از شارژ سریع ۱۸ واتی پشتیبانی می‌کند و برای شارژ کردن آن به طور کامل از ۰ تا ۱۰۰ به زمانی در حدود ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه نیاز خواهید داشت که زمان نسبتا زیادی است ولی برای این بازه قیمتی معقول به نظر می‌رسد.

دوربین

بررسی گوشی پوکو سی ۷۵

بخش دوربین به یکی از مهم‌ترین فاکتورها در خرید گوشی تبدیل شده و طبیعتا گوشی C75 نیز از این قاعده مستثنی نیست. به روی فریم دوربین‌های این گوشی گویی چهار لنز دیده می‌شود ولی در اصل شاهد یک تک لنز واید هستیم (البته که عمق سنج نیز حضور دارد ولی نمی‌توان به صورت مستقیم از آن استفاده کرد).

دوربین اصلی

دوربین اصلی POCO C75 سنسوری ۵۰ مگاپیکسلی دارد که در پس لنزی ۲۸ میلی‌متری با گشودگی دریچه دیافراگم F/1.8 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز پشتیبانی می‌کند. دوربین اصلی به صورت پیش فرض تصاویری ۱۲٫۵ مگاپیکسلی به ثبت می‌رساند، عکس‌هایی که کیفیت خوبی دارند و قطعا به نسبت قیمت این مدل می‌توانند رضایت شما را به دست بیاورند.

تصاویر ثبت شده جزئیات خوبی دارند ولی طبق انتظار با مقداری زوم کردن به روی سوژه‌ها حالت آبرنگی کاملا نمایان می‌شود و نویز هم در عکس‌ها وجود دارد. دقت رنگ، کنتراست، شارپنس و وایت بالانس نیز به نسبت قیمت گوشی خوب است و خیلی نمی‌توان انتظار بالاتری از یک گوشی اقتصادی داشت.
با کاهش نور محیط و فرا رسیدن شب عملکرد دوربین اصلی تا حد نسبتا زیادی ضعیف‌تر می‌شود و تصویر نهایی با نویز زیاد و جزئیات کم به ثبت می‌رسد. روشن شدن حالت شب در حد کمی وضعیت را بهتر می‌کند ولی همچنان خیلی نمی‌توان به روی این گوشی در شب حساب باز کرد.

دوربین سلفی

دوربین سلفی Poco C75 سنسوری ۱۳ مگاپیکسلی دارد و می‌توان عکس‌هایی با کیفیت رضایت بخش به ثبت برساند. این تصاویر دارای جزئیات مناسب و کنتراست خوبی هستند و رضایت شما را جلب خواهند کرد. در نور کم و شب نویز افزایش می‌یابد و کیفیت کمتر می‌شود ولی هنوز هم در صورت استفاده از فلش خروجی قابل قبولی دریافت خواهید کرد.

جمع بندی

پوکو C75 یک گوشی اقتصادی خوب است که تقریبا از هر نظر تلاش می‌کند تا ویژگی‌ها و مشخصات خوبی را ارائه کند. در واقع این محصول دقیقا همان چیزی است که از یک گوشی خوش قیمت انتظار داریم، نه کمتر و نه بیشتر! اگر بودجه زیادی برای خرید گوشی ندارید ولی در عین حال محصولی با نمایشگر بزرگ، دوربین مناسب، سخت افزار رضایت بخش و شارژدهی طولانی باتری می‌خواهید به سراغ C75 بروید.

ads

در این مطلب به بررسی اقتصادی ترین گوشی سامسونگ در سال ۲۰۲۴ می پردازیم

نقد و بررسی گوشی گلکسی a16 سامسونگ
به این مطلب امتیاز دهید
0 نفر به این مطلب امتیاز دادند.

برای شما

نظرات

 

نظر بده

نام

اشتراک گذاری
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
https://www.technolife.com/blog/review/poco-c75-review/
ads
ads